Kako sufinancirati projekt putem EU fondova?

Imate projektnu ideju?    
ISPUNITE UPITNIK I POŠALJITE GA!

Vlada RH najavila 200 milijuna kuna izvanredne pomoći poljoprivrednicima

26.08.2022.

Potpore za poljoprivrednike
 
Na pitanje o kojim se mjerama pomoći radi, Vučković je kazala kako će se omogućiti paušalna potpora za poljoprivredne proizvođače.
 
“Bit će prilagođena situaciji. Proizvođači mogu očekivati paušalnu potporu do 15 tisuća eura. Točno je da ne mogu dobiti svi, nikad ni nisu, ali njih 110 tisuća podnosi zahtjev za potpore. Nekoliko desetaka tisuća je definirano kao samoopskrbno, oni koji ne idu na tržište”, objasnila je ministrica.

Pomoć građanima
 
“Vlada će kao i do sada učiniti sve da pomogne građane koji su u riziku od siromaštva. To smo radili i dosad. Priprema se paket, ovakav rast cijena energenata je izvanredna situacija. Cijene je nezahvalno prognozirati. Bilo bi logično očekivati, kao što se val rasta cijena prenio na potrošače, da će se i ovaj pozitivni impuls prenijeti na njih. Ali vidjeli smo da se to ne može jamčiti. Mogu potvrditi da pripremamo pakete i da će oni ciljati građane koji su u riziku od siromaštva, a onda i poduzetnike koji zbog rasta cijene energenata neće moći pozitivno poslovati”, kazala je.

Više informacija pogledajte ovdje.

Izvor: vlada.gov.hr